Skip to the content

Ponovljeni poziv za nominacije za razmjenu u zimskom semestru 2021/22

U sklopu KA 107 Erasmus+ akcije međunarodne kreditne mobilnosti, studenti i nastavno osoblje Univerziteta mogu da apliciraju za razmjenu sa različitim Univerzitetima u Evropskoj Uniji u zimskom semestru akademske 2021/22.
Razmjena se može ostvariti sa sljedećim Univerzitetema, u skladu sa navedenim oblastima, kategorijama i kvotama:

• TH Keln – mašinstvo – studenti prvog, drugog ciklusa i trećeg ciklusa (2)
• Jan Kohanovski Univerzitet u Kilcu – jezici, ekonomija i turizam – studenti prvog i drugog ciklusa – (1), mobilnost u svrhu predavanja (1) mobilnost u svrhu osposobljavanja (1)
• Karl Fransenz Univerzitet u Grazu – sve oblasti koje se daju na Univerzitetu Karl Fransenz Univerzitetu u Gracu kao ponuda na engleskom jeziku dolaznim studentima – studenti prvog i drugog ciklusa (3)
• Sivas Džumhurijet Univerzitet – jezici, hemija, ekonomija, mašinstvo, društvene i bihevioralne nauke - mobilnost u svrhu predavanja (1). Mobilnost se mora realizovati do 31.05.2021.
• Transilvanijski Univerzitet u Brasovu – mašinstvo, poljoprivreda, turizam – studenti prvog i drugog ciklusa (1)
• JAMK Univerzitet primjenjenih nauka – mašinstvo, građevina i dizajn interijera -studenti prvog ciklusa (4)
• IN Holland Univerzitet – turizam – studenti prvog ciklusa (2)
• Univerzitet Santijago de Kompostela – humanističke nauke, građevina, poljoprivreda, jezici, ekonomija – studenti prvog, drugog i trećeg ciklusa (2)
• Univerzitet u Granadi – sve oblasti koje se izučavaju na Univerzitetu u Granadi a koje su zvanično date kao ponuda na engleskom jeziku – studenti prvog, drugog i tećeg ciklusa (2). Prednost se daje studentima sa znanjem španskoj jezika (nivo B2) i studentima koji studiraju na Odsjeku za engleski jezik i književnost.
• Univerzitet u Kordobi – IT, turizam, poljoprivreda, engleski jezik – studenti prvog, drugog i trećeg ciklusa (1)
• Univerzitet u Bolonji – sve oblasti koje se izučavaju na Univerzitetu u Bolonji a koje su zvanično date kao ponuda na engleskom jeziku – student prvog ciklusa (1)
• Univerzitet u Saralandu – njemački i engleski jezik, pravo – studenti prvog, drugog i trećeg ciklusa (2)
• Katolički Univerzitet u Valensiji – sport, psihologija, ekonomija – studenti prvog ciklusa (1)

Svi zainteresovani studenti koji žele da ostvare razmjenu sa navedenim Univerzitetima treba da se jave u Kancelariju za međunarodnu saradnju na international@unmo.ba mailom namjere.
Mail namjere za studente uključuje sljedeće dokumente: prijedlog ugovora o učenju potpisan od strane fakultetskog koordinatora, dokaz o znanju engleskog jezika, pismo motivacije (na engleskom jeziku), potvrda o prosjeku, sken pasoša i Europass CV (na engleskom jeziku).
Mail namjere za nastavno osoblje uključuje sljedeće dokumente: plan aktivnosti, pismo motivacije (na engleskom jeziku) dokaz o poznavanju engleskog jezika i Europass CV (na engleskom jeziku).
Lista fakultetskih koordinatora je dostupna na: https://iro.unmo.ba/incoming/erasmus-faculty-coordinators/
Svi dokumenti se šalju elektronskim putem u PDf formatu do 19.03.2021 u  23:59. Svi ostali pozivi bit će naknadno objavljeni.

Građevinski fakultet

Fakultet:

+ 387 36 514 850

Dekanat:

+ 387 36 514 874

Institut:

+387 36 514 889

+387 36 514 862

Email: gf[@]unmo[.]ba

Žiro račun: 1610200000290419

INFORMIŠITE SE O MOGUĆNOSTI UPISA

Pridružite nam se

Građevinski fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na dva smjera I ciklusa i dva smjera II ciklusa studija

Copyright © 2024 UNMO.ba