Obavještavaju se studenti I godine I ciklusa studija da će se nadoknada vježbi iz predmeta Elementi visokogradnje održati u četvrtak 23.5.2019.godine od 16:15.


Vježbe iz predmeta ORGANIZACIJA GRAĐENJA održati će se u srijedu 22.05.2019. od 13.15 sati nakon predavanja, a u terminu petak 24.05. od 9.15 sati održati će se predavanja.

Predavanje iz predmeta ORGANIZACIJA GRAĐENJA koja se trebaju održati u srijedu 15.05.2019. odgađaju se.

Teorijski ispit iz predmeta TEHNOLOGIJA BETONA i GRAĐEVINSKI MATERIJALI II održati će se 23.05.2019. od 9.15 sati u sali P102.

Termin 2. kolokvija iz predmeta "Mehanika tla i stijene I" je petak 7.6.2019. sa početkom u 09:00 h.
Potrebno je izvršiti evidentiranje u Studentskoj službi.

 

Povodom obilježavanja  1. Maja - Međunarodnog praznika rada, srijeda 1., četvrtak 2. i petak 3. maj. 2019godine su  neradni dani.

Obavezna nadoknade nastave za petak, je u subotu 11.5.2019. godine.

 

Svim zaposlenicima i studentima čestitamo 1. Maj- Međunarodni praznik rada


Obavještavamo nastavnike i studente, kao i sve zainteresovane, da će se u ponedjeljak, 29.04.2019.g. sa početkom u 9.30h u učionici P101 održati prezentacija firme ISO SPAN Ltd. Inače zadnjih nekoliko desetljeća ISO SPAN doo se ističe inovativnim rješenjima, s jedne strane, te stabilnom i orijentiranom budućnošću, s druge strane. Tvrtka sa sjedištem u SALZBURG-u radi u cijeloj Europi i specijalizirana je za: šuplje betonske blokove od drvne sječke, montažne zidove od drvne sječke i izolacijske ploče od drvenih i betonskih betona. Sveobuhvatni asortiman proizvoda znači da se može zadovoljiti gotovo svaki arhitektonski izazov.
Detalje možete pogledati na linku: https://www.isospan.eu/en/ Apsolventski rok iz predmeta "GEOTEHNIČKO INŽENJERSTVO" održat će se 26.4.2019. (PETAK) u terminu od 9:00 h (SALA P207).

Na zahtjev studenata termin kolokvija iz predmeta "Mehanika tla i stijene I" predviđen za 25.04.2019. (ČETVRTAK) prebacuje se na termin 10.5.2019. (PETAK) sa početkom u 09:00 h (SALA P207).

U okviru 10. ciklusa programa "Moja praksa" koja sprovodi Intera T.C. organizije se studentska konferencija na temu "Pokreni se i (P)ostani".
Organizatori konferencije su studenti koji pohađaju ovogodišnji ciklus "Moje prakse" zajedno sa Mrežom mladih poduzetnika.
Ovim putem Vas obavještavamo da će se konferencija održati 31.5.2019. godine u prostorijama Intera T.C.

Konferencija pored predavanja i radionica će biti i izložbenog karaktera, gdje ćemo omogućiti svim fakultetima i studentima da putem štandova promovišu svoj rad, projekte i biznis ideje.

Pozivamo Vas i vaše studente da se odazovete u što većem broju i da budete dio ove konferencije. 
 
U nadi da ćemo uspješno sarađivati srdačno Vas pozdravljamo.

Obavjestavaju se studenti 1.godine I ciklusa studija, da će se vježbe iz predmeta Elementi visokogradnje održati u ponedjeljak 15.4 u 16.15 umjesto u utorak 16.4.

Dan otvorenih vrata bit će održan u četvrtak, 18. 4. 2019.  godine u terminu od 10:30 do 18:00 h.
Centralno mjesto okupljanja je plato ispred Pravnog fakulteta

Obavještavaju se studenti koji su položili ispit iz predmeta INŽENJERSKA GEOLOGIJA na zadnjem ispitnom roku da dođu u Studentsku službu 10.04.2019.g. u 12h, sa indexom, na upis ocjene.


Termin kolokvija iz predmeta "Mehanika tla i stijene I" je četvrtak 25.04.2019. sa početkom u 09:00 h.
Potrebno je izvršiti evidentiranje na Studentskoj službi.

Obavjestavaju se studenti prve godine prvog ciklusa studija da se vjezbe iz predmeta visokogradnje nece održati u utorak vec u cetvrtak, 04.04.2019.sa pocetkom u 16:15h.
Studenti odsjeka geodezije i geoinformatike na vježbe trebaju doci po završetku svojih redovnih obaveza na predavanjima taj dan. 

O  B A  V  J E  Š  T E  NJ  E

 

Ovim se obavještavaju studenti Građevinskog fakulteta koji su trebali polagati pismeni ispit iz sljedećih tredmeta:

  1. Projektovanje mostova
  2. Mostovi
  3. Teorija elastičnosti i plastičnosti

 

dana 14.03.2019.g. sa početkom u 14,00 sati, da će se pismeni ispit za naprijed navedene predmete održati 14.03.2019.godine sa početkom u 13sati i 30minuta na Građevinskom fakultetu.

 

                                                                                    Predmetni nastavnik:

 

                                                                                                  Doc.dr. Ismet Hajduk dig


Stipendija Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini (Fellowship) je prestižna prilika za razvoj karijere za studente koji trenutno studiraju ili započinju dodiplomske ili postdiplomske studije iz bilo koje tehničke znanosti (inženjerstvo, proizvodnja, računarske znanosti, informacione tehnologije i slično) u Bosni i Hercegovini. Stipendija uključuje obrazovanje orijentirano na industriju, pristup tehnologiji, razvoj liderstva, mogućnosti mobilnosti i finansiranja; a studenti se mogu prijaviti u dva kruga godišnje (krajem marta i krajem oktobra).

 

Šta stipendija podrazumijeva?

 

Ono što je počelo kao finansijska stipendija, kako bi se pomoglo učenicima koji su u nepovoljnom položaju da pokriju dodatne troškove školovanja, pretvorilo se u sveobuhvatni program podrške od kojeg svaki student može imati koristi. Sada se gotovo isključivo fokusiramo na pružanje mogućnosti motiviranim učenicima da prošire svoje talente i nastave svoje karijere sa lokalnim i međunarodnim volontiranjem, radnim iskustvom i radnim mjestima.

 

"U toku jednogodišnjeg perioda u prosjeku se u svakog našeg studenta uloži više od 6.000 KM."


 

Kriteriji za apliciranje i odabir studenata

 

Kandidati za stipendiju Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini moraju ispunjavati određene kriterije prihvatljivosti kako bi se mogli uzeti u obzir za dobijanje stipendije. Kandidati moraju biti iskreni prilikom popunjavanja relevantnih informacija i od njih će se tražiti da pruže dokaze nakon ulaska u uži izbor. Svaki kandidat mora ispunjavati sljedeće uvjete:

     Biti student na bilo kojem univerzitetu u Bosni i Hercegovini (studij treba uključivati: inženjerstvo, proizvodnju, računarske znanosti, informacione tehnologije ili slično)

     Biti upisan kao redovan student (u obzir dolaze bachelor i master studij)

     Posjedovati barem konverzacijski nivo engleskog jezika

     Imati prosjek ocjena minimalno 7.5

 

Kako se prijaviti?

 

Studenti se mogu prijaviti da postanu stipendisti Fondacije podnošenjem online prijave koja uključuje motivacijsko pismo (najviše 2 stranice). Prilikom pisanja Vašeg motivacionog pisma, obavezno se detaljno upoznajte sa radom Fondacije, adresirajte sve potrebne kriterije odabira i odgovorite na sva postavljena pitanja u aplikaciji. Za dodatne informacije i apliciranje, kliknite na:https://www.bhfuturesfoundation.org/apply .

Rok za prijavu je 22. mart.


Za više informacija o Fondaciji Budućnosti u BiH i njenom dosadašnjem  radu, aktivnostima sa studentima i pomoći bh. društvu, kao i svim uspješnim akcijama, posjetite našu web ili FB stranicu:  www.bhfuturesfoundation.org   &   www.facebook.com/bhfuturesfoundation/


Za sva moguća pitanja stojimo Vam na raspolaganju.


S poštovanjem, 

Kenan Kurdić

Chief Marketing Officer 


Obavještavaju se studenti da se slike sa svečane Promocije dodjele diploma za studente koji su završili studij u 2018. mogu  preuzeti u Studentskoj službi fakulteta .

Povodom obilježavanja  1. marta -  Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, obavještavamo Vas da je petak 1. 3. 2019. godine  neradni dan.

 

 

Svim zaposlenicima i studentima čestitamo 1. mart- Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine


Obavještavaju se studenti II godine da će se vježbe iz predmeta "MEHANIKA TLA I STIJENE I" održati prema rasporedu u četvrtak, 7.3.2019. godine u 9:15 h.

Na zahtjev studenata predavanja iz predmeta "Ceste" (opći i geodetski smjer) se pomjeraju za 10:15 h u četvrtak 28.02.2019.


Predmetni nastavnik


Obavještavaju se studenti II ciklusa odsjeka Upravljanje okolišnom infrastrukturom da se vježbe iz predmeta "Upravljanje otpadom" predviđene za sutra odgađaju do termina koji će biti dogovoren sa predmetnim nastavnikom.

Obavještavaju se slijedeći studenti treće godine da im je primljen programski zadatak iz predmeta ZIDANE KONSTRUKCIJE:

 

1.       Milak Mahir

2.       Grgić Luka

3.       Zukić Zekija


Apsolventski rok iz predmeta "GEOTEHNIČKO INŽENJERSTVO" zakazan za 11.3.2019. (PONEDJELJAK) održat će se istog dana u novom terminu od 9:30 h (SALA P101).

Posalji komentar
Poruka :  
Ime :  
E-mail :  

Hey hey hey, take a gaendr at what' you've done
Postavio: Nhamhaniz - 20.12.2014.